İhtiyaç Listesi

Bir yetiştiriciden, evcil hayvan dükkanından veya hayvan barınağından ve hatta sokaktan bir köpek aldığınızda, köpeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak için para harcamanız gerekecektir.

Mama ve Su

Öncelikle, köpeğinizin suya ve mamaya ihtiyacı olacaktır. Paslanmaz çelik veya seramik mama ve su kapları kullanın ve sabunlu sıcak suyla sık sık yıkayın. Bu kaplar, köpeğinizin taze su ve mamaya istediği zaman ulaşabilmesini sağlamak için kolayca erişebileceği bir yere yerleştirilmelidir.

Köpek Kulübesi ve/veya Köpek Yatağı

Her köpeğin, kendisinin olarak kabul edebileceği bir yeri olmalıdır. Bu bir köpek kulübesi veya köpek yatağı olabilir. Hangisini alacağınıza karar verdikten sonra köpeğinizin içinde ayakta durabileceği kadar yüksek ve içinde dönebileceği ve uzanabileceği kadar geniş olduğundan emin olun. Köpeğinizin kendini ailenin bir parçası olarak hissetmesi için kulübesini veya yatağını, mutfak veya oda gibi trafiği yoğun olan bir yere yerleştirin.

Tasma ve Kimlik Etiketi

Öncelikle satın almanız gerekenlerden biri de köpeğinizin sürekli takması gereken kimlik etiketli bir tasmadır. Tasma, acil durumlarda köpeği tutmak için ve kimlik etiketi, eğer köpeğiniz kaybolursa kolayca tanınıp sahibine geri getirilebilmesi için kullanılabilir.

Oyuncaklar

Köpeğinizin çeşitli oyuncaklara ihtiyacı olacaktır. İlginç ve eğlenceli olmakla birlikte, güvenli ve dayanıklı oyuncaklar seçin. Bir köpeğe, asla yutabileceği kadar küçük bir oyuncak vermeyin.
Bir seferde birçok oyuncak vermek köpeğinizi yorabileceğinden, her seferinde birkaç oyuncak verin ve daha sonra bunları diğerleriyle değiştirin.

Tıbbi Malzemeler

Bazı tıbbi malzemeleri evinizde bulundurmak iyi bir fikirdir. Nasıl bir sorunla karşılaşacağınızı hiçbir zaman bilemezsiniz ve buna hazır olmak her zaman için iyidir. Bir acil duruma karşı hazır olmanın en iyi yolu, aşağıda listelenen belirli malzemeleri elinizde bulundurmaktır:

- Antibakteriyel merhem
- Aspirin
- Pamuk
- Gazlı bez ve bandaj
- Hidrojen peroksit (yüzde 3)
- Vazelin
- İspirto
- Makas
- Bant
- Havlu
- Cımbız

Acil durumlarda sakin olmanız çok önemlidir, çünkü köpeğinizin de sakinleşmesine yardımcı olur. Sakin ve güven verici bir ses tonuyla konuşabilir ve her şeyin yoluna gireceğini anlamasına yardımcı olabilirsiniz. Korku nedeniyle ısırmasını önlemek için köpeğinizin ağzını bağlayın (gerçek bir ağızlık veya bir fuar ya da atkı ile). Köpeğiniz şimdiye kadar hiç ısırmamış olsa bile, olağanüstü bir durum normalde kendi karakterinin dışında hareketler sergilemesine neden olabilir ve bu da yanındayken sakin kalmanız için bir diğer nedendir.

Bütün aktif köpekler, çoğu kolayca tedavi edilebilecek kesik ve çiziklerden payına düşeni alır. Öncelikle, yaralanan alanı bol suyla temizleyin ve kir ve kalıntılardan arıttığınızdan emin olun. Ardından, yara iyileşene kadar günde birkaç kez antibiyotik krem uygulayın.

Kesiğin yanı sıra ciddi kanama varsa, kan akışını en aza indirmek için yaranın üzerine kalın gazlı bez veya havlu bastırın. Ardından, köpeğinizi en kısa zamanda veterinere götürün.

Daha ciddi sağlık sorunlarında veteriner uzmanlığına ihtiyaç duyulabilir; ancak, küçük şişlik ve çizikler evde tedavi edilebilir.

Tımarlama Malzemeleri

Temel tımarlama malzemeleri de ihtiyaçtır. Yalnızca köpeğinizi çevredeki en güzel köpek haline getirmek için değil, aynı zamanda onu temiz ve sağlıklı tutmak için kullanılırlar. İhtiyacınız olan malzemeler köpeğin cinsine göre değişmekle birlikte, standart malzemeler, kısa dişli tarak, metal dişli fırça, sık ve seyrek dişli taraklar, fırça, köpekler için tırnak makası, diş temizliği malzemeleri ve şampuandır.

Köpeğiniz için ilk kez malzeme satın alırken, satın alınacak çok fazla şey varmış gibi görünebilir. Ancak unutmayın ki, başlangıçta büyük bir masraf gibi görünen bu malzemeler yıllarca kullanılır ve bu yatırımın ıslak öpücükler, sadakat ve sevgi olarak ödenen geri dönüşü paha biçilmezdir.